Miért lehet előnyös, és miért egyre elterjedtebb a kaputelefon szerelés?

A kaputelefon szerelés nem csupán praktikus okokra vezethető vissza, ugyanis ezzel az otthonunkat biztonságosabbá tehetjük.
Ha a kaputelefon szerelés mellett döntünk, akkor azt érjük el, hogy egy gombnyomás segítségével a képernyőn – vagy akár okos telefonunkon – láthatjuk, hallhatjuk, hogy ki van a házunk előtt. Használatával úgy beszélhetünk látogatónkkal, vagy akár a kaput is kinyithatjuk neki anélkül, hogy akár egy lépést is ki kellett volna menni lakásunkból, házunkból.
Összegezve Mindent összevetve nagyon hasznos dolog tud lenni egy kaputelefon életünkben. Az alábbiakban nézzük meg azt, hogy milyen szempontok figyelembe vételével is tudjuk kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet.

A kaputelefon szerelés előtt milyen szempontokat vegyünk figyelembe?

Első szempont lehet a költségkeret

Már elérhető árban van szinte mindenki számára a kaputelefon szerelés, de így is megfontolás tárgyát képezi sokaknál, hogy mennyit hajlandóak rááldozni egy új kaputelefonra. Érdemes azonban szem előtt tartani, hogy egy kaputelefonnál is igaz az a törvényszerűség, hogy minél márkásabb egy termék annál megbízhatóbb és hosszabb élettartamú.
Azt el kell felejteni, hogy egy nagyobb barkácsáruházban található, pár ezer forintos, két oldalú ragasztóval falra ragasztható, elemes készülékkel is jó eredményeket érhetünk el.
Ha valaki mégis emellett dönt, úgy készüljön fel arra, hogy maximum két hétig fog működni, már ha egyáltalán működik.
Ha megfizethető, de mégis megbízható kaputelefont szeretne, kérje ajánlatunkat. A kaputelefon szerelés számunkra egyet jelent az önök elégedettségével és biztonságával.

Mindenképpen vegyük figyelembe az ingatlanunk adottságait

Kezdjük azzal, hogy lemérjük a távolságot a kapunk és beltéri egységünk között. Ez azért fontos, mert a távolság és a vezeték felhasználási helye – földben, levegőben, falban történő vezetés – fogja meghatározni, a vezeték típusát. Természetesen ennek megtervezésében is számíthat a kaputelefon szerelés területén meglévő szaktudásunkra.

Hogyan válasszunk kaputelefon típust

Milyen típusú kaputelefont szeretnénk? Mérjük fel együtt az igényeket. Nézzük meg, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelni. Egy vagy több kaput, ajtót szeretnénk-e nyitni? Olyan helyen lakunk, ahol fontos szempont, hogy „vandálbiztos” legyen a kaputelefon? Fontos-e, hogy változtatni lehet-e, a dallamokat? Elég-e csupán az audió kaputelefon, vagy látni is szeretnénk, hogy ki áll a kapuban? Nagyon sok kérdés merül fel, amire válaszolni kell egy kaputelefon szerelés kapcsán, de közösen ezt is megtervezzük!

Végezetül röviden nézzük meg, hogy milyen típusok közül választhatnak

  • Vezetékes kaputelefonok
    Ez esetben a távolság nem akadály, megbízható, hosszú évekig szolgálhat.
    Ezen belül vannak 2 vezetékes, 4 vezetékes és 4+n vezetékes típusok. Annyi a különbség, hogy más fejlesztések eredményei.
  • Gyártók szerint: CODEFON, ELECTRA, COMMAX, RAINMANN, LEGRAND…
  • Vezeték nélküli kaputelefonok
    Könnyen felszerelhetők, de hátrányuk, hogy sok betonszerkezeten nem igazán tud a jel áthaladni, és ezekben cserélni kell az elemeket is.
  • Gyártók szerint: Nedis, Legrand, Hikvision, Anker, Futura, Commax, Grandstream, Golmar és még sok más típus.